Merlot Tours logo

Børnevenlige cykelrejser

En cykelferie er på mange måder en ideel måde for børn og voksne at feriere sammen på. Hvadenten I er flere generationer eller flere familier der skal holde ferie sammen, eller I bare er jer selv. På en cykelferie er I i bevægelse sammen i naturen. I oplever, ser og dufter al ting bedre, når I langsomt triller forbi. Og så er det meget afslappende ikke at skulle finde på et program hver dag. "Hvad skal vi lave idag? Det er ingen i familien i tvivl om; vi skal cykle videre frem til næste sted.

Jeg har selv været på cykleferie med min datter flere gange - nogle gange også bare os to sammen. Både hun og jeg elsker det. Det er et supergodt kompromis vi indgår, når vi tager på cykelferie, og vi får kombineret alle vore ønsker til en god ferie: Der skal være badetid/slappetid, vi skal ud at se noget, vi skal have rørt os og der skal spises en masse is. Og så skal vi gøre noget vi er sammen om, og som vi begge to nyder. Det er vel egentlig det, det hele handler om.Når man cykler sammen så får man serveret så meget snakkestof i form af synsindtryk, dufte og lyde at kilometerne bare stryger derudad. Og når de små ben bliver trætte så tager man en pause ved floden, snupper en gyngetur på en legeplads eller spiser en is...

Mange af vores ture findes også i udgaver, der er særligt velegnede til børn. Ture hvor dagsetaperne ikke er så lange, terrænet er fladt og hvor I cykler ad cykelstier. Blandt andet er turene langs med floderne i Tyskland og Østrig rigtigt gode til børn. Her er meget at se på undervejs - de små byer ligger tæt, og de mange skibe og sluser er sjove at se på. Vi har vi familieudgaver af nedenstående ture, men mange af vores andre ture kan også skræddersyes, så de passer netop jeres behov.